Over Sanne & Lieke

Een tweeling met dezelfde gedrevenheid, passie en ambitie

Echte maatjes die een droom hadden om samen deel te nemen aan de Olympisch Spelen in 2016. Twee zusjes die nu de ervaring hebben en bewust zijn van de consequenties die nodig zijn om een droom werkelijkheid te laten worden. Twee prachtige volwassen sporters die, ook als het even tegenzit, weten hoe je elkaar kunt versterken en kunt blijven geloven in je ambities.

Een tweeling, het is altijd bijzonder als je een moeder met een tweelingkinderwagen ziet lopen. Twee kleine baby’s, op dezelfde dag geboren, samen naar de kinderopvang, in dezelfde groep op de basisschool, samen naar de sportvereniging, hun leven met elkaar verbonden maar ook ieder een eigen persoonlijkheid.

Altijd de opmerking “oh ze lijken echt op elkaar”, of het vergelijk “dit kan zij al wel en zij nog niet”. Sanne en Lieke lijken echt op elkaar, alle twee mooie blonde lange haren, leuke gezichtsuitdrukking en een echt sportlichaam. Alle twee gedreven, ambitieus, doorzetters, sociaal en gevoelig.

Maar er zijn ook verschillen, kijk in hun ogen en je ziet dat de kleur van hun ogen niet hetzelfde is. Kijk naar hun lengte en je ziet dat Lieke net iets langer is. Maar ook in karakter verschillen ze en dat verklaart misschien wel waarom ze samen zo sterk zijn.

Als jong meisje was Sanne al de dromer, grenzeloos denkend en kon ze iedereen verrassen met haar rustige, goed doordachte opmerkingen of mening. Lieke was snel en beweeglijk en onvermoeibaar. Altijd praten, ontdekkend en gedreven. Vastberaden over haar idealen en doelstellingen.

Samen kom je verder.

Gemma Tenniglo, moeder van Sanne en Lieke.

Sanne

  • Geboortedatum: 17-09-1991
  • Geboorte plaats: Leeuwarden
  • Opgegroeid in: Oldenzaal
  • Trainen in: Heerenveen bij Topsport Noord
  • Begonnen met turnen: 6 jaar

Al van jongs af aan kijk ik met onbegrensd optimisme naar de toekomst. Ik ben de dagdromer die stilletjes grote plannen maakt. Vastberaden, en nieuwsgierig of deze dromen ooit werkelijkheid kunnen worden, begin ik aan het proces door de eerste stapjes te zetten.

Alles met als doel om grenzen te verleggen en mogelijk te maken wat onmogelijk lijkt. Het motiveert me om een effect te hebben, al is het in de kleinste dingen. Iemand helpen met een probleem oplossen, andere inzichten bieden of gewoon gezellig een kopje koffiedrinken, je hart luchten en daarna over mogelijkheden praten. De mogelijkheden ontdekken in alles wat met het leven te maken heeft is waar ik ’s ochtends mijn bed voor uit kom. Hoe kunnen we nog beter? Of anders? Wat als we dit proberen, of het zo aanpakken? Altijd op zoek naar groei.

“Geloof daarom in jezelf, maak je eigen overtuigingen en je zult merken dat niets onmogelijk is.”

In het turnen kan ik al deze eigenschappen kwijt. Grensverleggend, want ik streef altijd naar het uitvoeren van een nog moeilijkere oefening. Creatie, want het is je hart en ziel wat ervoor nodig is om iets moois te maken. Nieuwsgierigheid, naar mijn eigen kunnen én het behalen van mijn doelstellingen en natuurlijk is er een hoop optimisme nodig om aan de voorkant die enorme investering te kunnen maken voor het geloof op een goede afloop.

Ik geloof in een maakbare wereld en streef naar meer dan “mijn potentie”. Alleen al omdat ik weet dat de inschatting van potentie vaak door anderen gemaakt wordt.

Wat als je zélf kan bepalen waar je naartoe gaat? Anderen zien namelijk niet wie je echt van binnen bent, hoe je denkt, en wat ervoor nodig is om een nieuwe realiteit voor jezelf te creëren.

Geloof daarom in jezelf, maak je eigen overtuigingen en je zult merken dat niets onmogelijk is.

Lieke

Als kind was Lieke altijd het gedreven meisje, die opkeek naar haar grootste idealen, zij was het die voorop rende door de turnhal, radslagen maakte in de klas, in het beste leesgroepje zat, en die na een dag vol indrukken, uitgeteld in haar bedje kon wegdromen om de volgende dag weer vol nieuwgierigheid en levensenergie aan te gaan. Ze was het meisje die verlegen was, maar toch moedig genoeg om alle uitdagingen aan te gaan, ze was degene die de waarom vraag maar bleef stellen, en die intens kon lachen en genieten van nieuwe belevenissen.

In haar sport, was zij het meisje, dat bij tegenslag nooit opgaf. Ze verbaasde in haar carrière iedereen opnieuw met een comeback, door telkens weer uit haar blessures terug te komen. Ze had de overtuiging dat je altijd terug kan komen uit een dal. Waar niemand meer in haar geloofde, bleef zij vol vertrouwen streven naar wat zij werkelijkheid wilde zien worden.

Als volwassen jonge vrouw heeft Lieke nog altijd, de passie en gretigheid om het leven te beleven met de mensen die dichtbij haar staan. Ze is sensitief, creatief, en perfectionistisch. Ze heeft een visie, weet wat ze wil, gaat fanatiek, planmatig en gedisciplineerd te werk. Ze is sociaal, neemt graag initiatief en is ondernemend ingesteld. Ze kijkt naar de toekomst, is intuïtief en neemt graag leiding over het proces naar een geweldig eindplaatje wat ze voor ogen heeft. Ze werkt graag samen, met mensen die een open mindset hebben om te kunnen sparren, positief aan verbeteringen te werken en te blijven groeien naar extreme hoogtes.

“Ze is een artist, wil graag iets moois creëren en dat delen met de wereld om haar heen.”

Haar visie wil ze graag in goede samenwerking met anderen werkelijkheid zien worden, en maakt dus voor elke nieuwe creatie die ze voor ogen heeft weer een nieuw plan. In dat proces wil ze dat het iedereen die erbij betrokken is beter maakt en een gevoel van voldoening brengt.
Ze wil aan iets kunnen bouwen, haar eigen touch aan dingen kunnen geven, en haar gevoel voor stijl en schoonheid kwijt kunnen in wat ze doet.